Sivut

lauantai 5. syyskuuta 2015

Walk-in lifestyle

Ruotsalainen, erityisesti Tukholmalainen, tyyli niin sisustuksessa kuin vaatteissakin on mun mielestä inspiroivaa ja antaa paljon ideoita. Skandinaavista tyyliä kuvaillaan klassiseksi ja selkeäksi, mitä se usein onkin. Verrattuna esimerkiksi Espanjaan, jossa väreillä ja kuvioilla on tärkeä osa, on erot niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin huomattavia. Pidän molemmista tyyleistä ihan älyttömästi, mutta pohjoisessa ollessa alkaa automaattisesti sopeutua täällä vallitsevaan selkeämpään linjaan niin vaatteissa kuin sisustuksessakin.



Viime perjantaina käytiin vierailemassa Turkuun juuri avatussa DOTS -liikkeessä, jossa on on myynnissä niin muotia kuin hyvinvointia ja kauneutta sekä kauniita esineitä ja jopa huonekaluja. Todellinen lifestyle-liike siis kyseessä! DOTSin nettisivuilla lukee liikkeen toivottavasti olevan asiakkaan oma "walk-in closet" ja kohtaamispaikka. Tällainen olo liikkessä todella tuli! Kaikki on sisustusta ja liiketiloja myöden suunniteltu vastaamaan myytävänä olevien tuotteiden henkeä, joten kaikki osat tukevat toisiaan ja ovat osa samaa lifestyleä. Liikkessä oli lisäksi mahdollisuus istahtaa alas ja maistella juustoja, raaka-suklaata sekä hedelmiä sekä juoda kuppi kahvia. Tuolla olisi tehnyt mieli viettää vaikka koko päivä!



DOTSin valikoimassa on erittäin paljon juuri skandinaavisten suunnittelijoiden, erityisesti tanskalaisten, tuotteita. Värimaailma on harmoninen, sisustuksessa puun eri sävyjä, valkoista ja kuparia ja vaatteissa puolestaan klassisia sävyjä kuten harmaata, vaaleanpunaista ja tummansinistä. Sisustusesineitä on niin olohuoneeseen, makuuhuoneeseee, keittiöön kuin kylpyhuoneeseenkin. Jos kukkaro olisi antanut periksi olisin ostanut monta kassillista syksyä varten ;) nyt mukaan lähti vain yksi, mutta sitäkin söpömpi, sormus!



It's no secret that I love Swedish style and find it inspiring both when it comes to clothes and interior design. Scandinavian style is quite different from for example Spanish style where colors and patterns play a vital role. In Scandinavia the style is more simple and classic. I love the both but back here I've started to adjust to the more simple style again.

Last Friday we visited a new, just opened, store DOTS here in Turku. And I absolutely loved it! I could have spent a whole day there. They sell both clothes and interior decor there and everything (also the actual location and space) are in harmony with the lifestyle that the products promote. It is also possible to sit down and have some cheese, chocolate and fruits or enjoy a cup of coffee in the middle of your shopping. The products they sell are mostly Scandinavian and a lot comes from Danish designers. The colors are in harmony aswell, in interior they are different wooden colors and copper but in clothes classic such as grey, navy, light pink or white. I'm so in love with the whole package :D this time I left with one cuuuute ring but we will see what happens next time ;)

What do you think? Do you like this kind of style?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti