Sivut

perjantai 22. toukokuuta 2015

Traveling with BlaBlaCar

Kuten oon aiemmin maininnut, ollaan viime aikoina käytetty paljon kimppakyytiä nimeltä BlaBlaCar matkustellessa. Konsepti toimii siten, että heidän sivustolle voi rekisteröityä käyttäjäksi ja joko ilmoittaa matkoistaan ja kuinka monta paikkaa on jäljellä, tai sitten voi etsiä itselleen sopivan matkan ja ajankohdan ja ilmoittaa kiinnostuksesta varata paikka. Pidemmät matkat maksetaan netissä etukäteen ja lyhyemmät (eli halvemmat) matkat voi maksaa autossa matkan päätteeksi. Lyhyet matkat, kuten tunnin matka Nerjaan on 5-7e ja pidemmät esimerkiksi Sevillaan noin 16e ja Valenciaan noin 25e. Huomattavasti halvempaa ja nopeampaa (lisäksi hauskempaa ja helpompaa) kuin bussilla matkustaminen.



Järjestelmä toimii hyvin, eikä omalla kohdalla tai muiden kokemuksien perusteella ole mitään huonoa sanottavaa. Meillä on kaiken lisäksi ollut ihan älyttömän hyvä tuuri niin kuljettajien kuin autojenkin suhteen! :D autolla mennessä on päässyt juttelemaan erilaisten ihmisten kanssa ja kuulemaan vaikka mitä kiinnostavia juttuja. Joka kerta on tuntemattomienkin ihmisten kanssa riittänyt juteltavaa välillä moneksikin tunniksi. Viimeksi meitä Sevillasta kotiin kyyditsi yksityisetsivä :D ja puolestaan matkalla sinnepäin juteltiin pitkät pätkät kuskin kanssa, joka oli opiskellut liikuntaa ja urhelua ja työskenteli nyt alalla. Viime perjantaina Nerjaan mennessä meillä oli aivan parhaat kuskit, joiden kanssa vietetiin koko päivä rannalla! Heillä oli kaikki aurinkovarjoista kylmäboxiin mukana ja saatiin apua kun yritettiin selvittää SUP-mahdollisuuksia. Sen jälkeen nähtiinkin Sevillassa ja oon salillakin törmännyt toiseen heistä. Kannattaa siis ehdottomasti kokeilla erilaisia matkustustapoja rohkeasti! Mietin vaan, että miten Suomessa mahtaa toimia toi systeemi, koska perinteisesti monet ei paljon puhu tuntemattomien kanssa.. Ite voin usein keksiä tikustakin asiaa, mutta vaikeaa sekin on jos ei saa vastauksia. ;)

Ya he escrito antes que en nuestos ultimos viajes hemos usado mucho el servicio BlaBlaCar. A mi me parece genial este servicio! Muy fácil a usar y los viajes son mas rápidos, más divertido y también más baratos que viajes en el autobus. Claro que hemos también tenido mucho suerte con los conductores (también con las coches jejej) y siempre hemos hablado con los conductores casi todo el viaje. Ultimo vez se Sevilla a Granada el conductor era un detector privada y cuando fuimos a Nerja los dos chicos que conduzen estaban muy simpaticos y pasamos todo el dia con ellos en la playa. En BlaBlaCar he encontrado a un monton de gente y escuchado a historias muy interesantes! Ahora siempre prefiero viajar con coche.. Es raro porque en Finlandia nunca he usado este servicio (tenemos un que es casi la misma) porque siempre he pensado que no esta bien. Quizas tengo que probar en Finlandia también.. Pero va a ser interesante porque normalmente la gente en Finlandia son mas o menos callados. ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti